top of page
Ieškoti

Nauja žiemos daina ir pritaikymo idėjos

Atnaujinta: 2023-11-19


Žiema jau visai ne už kalnų, o ir švenčių atmosfera po truputį beldžiasi į duris. Ta proga, dalinuosi nauja dainele, kuri trumpa, tad vaikams bus lengva ją greitai įsiminti, tačiau tuo pačiu ji atkeliauja su labai linksmu žaidimu, kuris skatina judėti ir lipdyti įvairiausias sniego figūras! Argi ne puikiai skamba?

(pdf dokumentą su figūrų pavyzdžiais rasite apačioje)






Pirmiausia, kviečiu pasiklausyti dainelės:




Nors jau girdėjote ir pačiame video įraše, tačiau ir čia aprašysiu šios dainelės pritaikymo idėjas (pdf dokumentą su figūrų pavyzdžiais rasite apačioje):


  • Pradėkime nuo sniego figūrų. Pagrindinė dainelės idėja - su savo kūnu nulipdyti skirtingas sniego figūras. Dainelės metu visi šoka ir gaudo sniegą, galvoja, kokia figūra norėtų būti. Pradėjus skaičiuoti iki trijų, visi lėtai pradeda transformuotis į savo sugalvotą (išsirinktą iš pateiktų) figūrą. Ant žodžių "štai taip" visi sustingsta savo figūrose. Vėl iš naujo prasidėjus dainelei, renkamės naują figūrą ir kartojame žaidimą.

  • Pasvarstykite su vaikais, ar galima vieną figūra sukurti kartu su draugu? O galbūt net tryse?

  • Praplėskite žaidimą paskirdami vieną ar du vaikus teisėjais, kurie figūroms sustingus patikrins ar jos gerai stovi ir netirpsta! Vaikai atsargiai pirštu pabandytų pajudinti figūras. Jos turėtų labai stabiliai stovėti ir nejudėti. Ypatingai linksma bus figūroms, kurios stovi ant vienos kojos!

  • Būtinai išnaudokite dainelės žodžius aukštai ir žemai - kuo skirsis mūsų kūno judesiai kai gaudysime sniegą aukštai ir žemai?

  • Žaiskite su dainos tempu, galbūt vienos figūros bus nulipdomos labai greitai, o kitos labai lėtai?

  • Ksilofonų/metalofonų pritaikymas - šis žaidimas gali pavirsti į gražų muzikinį ir judesio ansamblį, kur viena grupė groja, kita šoka, du vaikai teisėjai, o galbūt dar viena grupė mėto į orą mažus vatos kamuoliukus, kurie atspindėtų sniegą. Su instrumentais galime groti ostinato - Tik G pakaitomis per oktavą arba G ir D (priklauso nuo patirties su šiais instrumentais). Puikus pratimas prieš pradedant groti su instrumentais yra pakaitomis groti sau ant kelių - kai ši koordinacija įvaldoma, galima bandyti ir su instrumentais). Kai skaičiuojama dainelėje iki trijų, galima įterpti tremolo grojimą ant dviejų šalia esančių natų, pvz G ir A.

  • Kaip alternatyvą šį žaidimą galima žaisti ir atsisėdus, kai daugiausiai juda tik viršutinė kūno dalis.


Parsisiųskite pdf spalvojimo knygelę, kurioje rasite įvairiausias figūras, kurias galėsite išbandyti su vaikais!

PDF spalvojimo knygutė
.pdf
Atsisiųsti PDF • 1.19MB

Sniego figūros natos
.
Atsisiųsti • 72KB


Ši dainelė tikrai siūlo daug nuostabių idėjų, kurias galima panaudoti pamokoje ar net namuose! Pasidalinkite, jei atradote ir Jūs naujų idėjų su šia daina.


Smagaus sniego gaudymo!


385 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page